Bærekraft på kjøkkenbenken

I Gorines er vi opptatt av god mat, men også god helse. Vi gjør derfor vårt ytterste for at produktene vi leverer skal være blant de mest helsemessig bærekraftige innenfor sine produktkategorier.

Gorines har lokalisert sitt produksjonsanlegg i Lillesand kommune, og ble nyåpnet i 2020. Her har Gorines har skapt et anlegg som er helt unikt med hensyn til klimaeffekter, og har tatt i bruk de mest optimale, innovative energi- og klimaløsninger som er mulig å ta i bruk.

baguetter i produksjon

Bakgrunnen for Gorines valg, er at vi som mellomstor produsent ønsker å ta del i, og sitte i førersetet i overgangen til et mer miljøvennlig samfunn. ​

Gorines har kombinert bruken av innovative teknologiske løsninger på en måte som enda ikke er kommersialisert, noe som er krevende økonomisk og teknologisk. 

baguetter i produksjon

Løsningene vi har investert i gir en vesentlig energibesparende effekt. Tiltakene vi har integrert og tatt i bruk er: ​

  • Fabrikktaket er dekket med over 2000 solceller som gir en årlig produksjon av ca 700 000 kwh​
  • Batteribank som lagrer all overskuddsenergien
  • Energibrønner bidrar til kjøling i ventilasjon, tempererte produksjonsrom og ulike kjøleinnretninger​
  • Store vannbasseng som lagrer varmt vann​
  • Alt dette blir driftet av et avansert styringssystem som optimaliserer bruk av energi​
baguetter i produksjon

Hos Gorines er vi stolte av å være FSSC 22000-sertifiserte – en garanti for at våre produkter oppfyller de strengeste kravene til mattrygghet. Denne sertifiseringen beviser ikke bare vår ekspertise i trygg matproduksjon, men også vår dedikasjon til å forebygge matsvindel og beskytte produktene mot eksterne trusler.

Med full sporbarhet gjennom hele verdikjeden sikrer vi kvalitet og trygghet fra råvare til ferdig produkt. I vår egen produksjon og på våre lagre har vi full kontroll på ingredienser og allergenhåndtering, slik at du kan stole på at hvert produkt lever opp til våre høye standarder.

I Gorines ønsker vi å ta ansvar for hvordan vi påvirker mennesker, miljø og samfunn. Vi er ikke pålagt å rapportere etter det nye EU-regelverket for bærekraftsrapportering (CSRD/ESRS), men vi har allikevel valgt å utarbeide vår første bærekraftsrapport fordi vi opplever det som viktig.

«Gjennom vårt moderne produksjonsanlegg og vår satsing på grønne løsninger ønsker vi å ta et tydelig ansvar for en mer bærekraftig matindustri. Dette er ikke bare en strategi – det er en del av hvem vi er»

Daglig leder, Øyvind Svendsen.

baguetter i produksjon

Åpenhetsloven

Gorines AS erkjenner at vår forretningspraksis kan ha potensiell negativ påvirkning på mennesker, samfunn og miljø. Samtidig ser vi vårt potensiale til å bidra til positiv utvikling i leverandørkjeden. Med bakgrunn i dette har vi utarbeidet prinsipper og krav til vår egen virksomhet.

les mer